Generelle råd til læderpleje.

Du kan med fordel behandle dine nye møbler inden de tages i brug. Til daglig rengøring er det tilstrækkeligt at bruge en hårdt opvredet blød og fnugfri klud i rent vand. Lædermøbler bør støvsuges en gang om måneden (men pas på ikke at ridse). Placer aldrig lædermøbler direkte op af varmekilder og beskyt dem mod direkte sollys, da det udtørrer læderet og nedbryder læderets egenskaber. Tør straks op med en blød sugende klud, hvis du spilder, så du undgår skjolder og pletter. Brug aldrig sulfo, benzin eller andre kemikalier på læder, da dette kan nedbryde og ødelægge læderet. Det er ikke en fejl ved læderet, men kun naturligt. Vær opmærksom på, at nyt tøj (som f.eks. jeans) ofte indeholder en del overskudsfarve, som let kan smitte af på lædermøbler og det kan være meget vanskeligt at fjerne.

NB Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler, alkohol  eller andre rensemidler på kunstlæder. Tidligere har man overvejende benyttet sæbespåner, men pga. ændring af garvningsprocessen, samt det faktum at de fleste sæbespåner ikke er naturlige (fyldt med kemiske tilsætningsstoffer), er det ikke længere den rette pleje for hverken kunstlæder/læder. Sæbespåner, som ikke er naturlige, udtørrer læderet og giver ingen beskyttelse.

Vi sælger plejeprodukter til dit udstyr. Se sektionen rengøring og pleje.

 

Smøring af udstyr.

Det kan være en rigtig god ide at smøre sin briks, stol eller andet udstyr med bevægelige dele. Vi anbefaler Produktet WD-40 som kan fås i det lokale byggemarked. Det må forventes, at udstyr skal have årlig smørring da dette vil fjerne mislyde når metal gnider mod metal. Nogen gange kan det også være en god ide ved levering da nogle produkter har haft en lang rejse.